Blog

Zöld Otthon Program októbertől, akár a Trendoval is!

Korábban a lakáshitelpiacon a bankok nem vették figyelembe azt, hogy a kiszemelt lakás mennyire energiahatékony. A Magyar Nemzeti Bank ezt elégelte meg, és egy kedvező kamatozású hiteltermékkel beavatkozott. Érdemes tájékozódni, mert bár a program méretes, 200 milliárd forintos, de biztosan csak a keret kimerüléséig tart.

Tovább olvasom arrow_forward

Nőhetnek az új lakások árai: a magas alapanyagárak miatt a kivitelezők nagyobb pufferrel adnak árajánlatot

Az építőipari alapanyagok sok szegmensét jelentős áremelkedés sújtja. Az okok között keverednek a hazai és a globális tényezők, illetve az átmeneti és a tartós hatások. Az egészen biztos, hogy nem pusztán magyar jelenségről van szó, és azt sem jósolhatjuk felelősen, hogy hamarosan majd visszaállnak az egy évvel ezelőtti árak.

Tovább olvasom arrow_forward
Akció

Öröm az áfacsökkentés, de a lakásárak aligha zuhannak

Ha egy adó csökken, annak örülni kell. Természetesen a fejlesztők, a vásárlók, a kivitelezők, a lakáspiac minden szereplője örömmel üdvözölhette, hogy az új építésű ingatlanok adója 27 százalékról, 5 százalékra apadt. Akkor most érezni fogjuk a végső árakban is a csökkenést? A kérdés eldöntendő, a válasz nem eldöntött.

Tovább olvasom arrow_forward

Miért kellenek új lakások?

A Magyarországon élő emberek száma a szomorú demográfiai trendek és a lehetőségek örvendetes bővülése (külföldi tanulmányok, munkavállalás) miatt is apad. De még így is 30 ezer új lakásra van szükség az állomány megújításához. „De miért?” – kérdezné a reklámbeli kisfiú.

Tovább olvasom arrow_forward

Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/trendohu/public_html_trendo11/wp-includes/functions.php on line 4759